En skam för fotbollen

Så har det hänt igen. Några idioter förstör för fotbollen, den här gången kallar de sig för Bajen-fans. Men jag vill inte peka ut Bajen Fans på något sätt, för de som såg till att stoppa matchen mot Djurgården ikväll är inga riktiga fans. De är fotbollssabotörer som ska straffas med livstids avstängning från alla fotbollsarenor. Jag har varit inne och läst på Bajen Fans forum och de allra flesta är förbannade och besvikna. Visst finns det de som skyller på domaren och Djurgården, men de är i klar minoritet.

Trots att Hammarbys och den riktiga klackens ansvar är begränsat, även om det givetvis finns ett ansvar för klubben eftersom de är arrangör av matchen, så måste straffet mot klubben ändå bli hårt. Det måste statueras exempel. Vi som älskar fotboll ska inte behöva lida för att det finns idioter på läktarna. Och om de nu älskar sitt lag som de påstår så kanske de tänker sig för nästa gång om de vet att Svenska Fotbollsförbundets Tävlingsutskott vågar döma ut riktigt hårda straff.

Böter, hemmamatcher utan publik (även om jag själv har tänkt stå på Söderstadion den 2/10 när MFF kommer dit) och poängavdrag. Nu gäller det att SvFF TU bestämmer sig för vilken väg vi ska gå inom svensk fotboll. Ska barnfamiljer kunna gå på allsvenska matcher? Ska klubbarna få en tydlig signal om vad som gäller om de misslyckas med att kontrollera åskådare och upprätthålla säkerheten för spelare och domare? Ska de riktiga supportrarna och supporterklubbarna få veta att det krävs intern upprensning om de ska få se sin klubb spela igen.

Det som hände på Söderstadion ikväll är givetvis ingenting mot bombdåden i Turkiet eller den stackars flickans helvete i Österrike, men för oss fotbollsfanatiker är det jobbigt att se hur ett antal vilsna idioter försöker förstöra det som vi älskar.

This entry was posted in Sport. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.