Vilken miss!

Min sons favorituttryck är “vilken miss”. Förmodligen är det jag som sagt det någon gång vi spelat fotboll och jag missat målet, och sedan har det fastnat. Hade han sett och förstått utfrågningen av Göran Persson ikväll så hade han nog också sagt “vilken miss”.

Jag tycker att det var ett riktigt självmål han bjöd på när han gav sig på Mats Knutson med en utstuderad härskarteknik.

“- Nu begår du, Mats Knutson, ett väldigt stort misstag.”

Mats Knutsons kommentar, i Expressen, är en bra analys: “- Persson blir sur ibland när han uppfattar att han blir trängd. Att peka ut den som frågar och nämna den personen med namn är en klassisk härskarteknik. Syftet är att få intervjuaren ur balans.”

Jag tror att Göran Perssons bristande ödmjukhet var tydlig för alla som tittade, även om jag givetvis granskar honom betydligt mer kritiskt än medelväljaren.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

2 Responses to Vilken miss!

  1. Alexander says:

    Jag är ingen fan av Göran Perssons beteende, men “klassisk härskarteknik”? Det är väl ändå att slarva med begreppen…

  2. site admin says:

    Kanske det, men det var Mats Knutson som sa det och jag citerade honom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.