26/8 Debatt i P1

Idag har jag varit med i P1:s EU-debatt, direktsänt från Kulturhuset i Stockholm. SVT24 spelade också in och det ska tydligen sändas på måndag.

Debattmotståndarna var nog totalt sett de “namnkunnigaste” jag mött. Bosse Ringholm, Lars Ohly, Maria Wetterstrand, Gunilla Carlsson, Mats Odell och Carl B Hamilton. När jag gick dit så tänkte jag på mig själv som kusinen från landet, men när jag väl var där och debatten var igång så var jag en av sju likvärdiga debattdeltagare.

Bäst: Att jag gjorde en bra debatt trots att jag var mycket nervös före debatten. Att jag vet att jag klarar av en sådan debatt även om motståndarna är rutinerade rävar, även om det är direktsändning och även om TV-kamerorna rulalr.

Sämst: Att jag var så nervös… Jag har debatterat mot statsråd och partiledare flera gånger tidigare, så jag är besviken på att jag blev så nervös.

Konkurrenter: Damerna var bäst, dvs Maria Wetterstrand och Gunilla Carlsson. Pålästa och uttrycker sig bra. Bosse Ringholm och Lars Ohly var sämst. Ringholm vägrade svara ja eller nej och till slut sa programledaren att socialdemokraterna inte tycker någonting. Lars Ohly blev arg för att han inte fick ordet. Jag förstår honom, det var faktiskt motiverat, men att säga i direktsändning att han var på väg därifrån eftersom han kände sig orättvist behandlad är ingen höjdare.

This entry was posted in Hänt i valrörelsen. Bookmark the permalink.

3 Responses to 26/8 Debatt i P1

 1. Leffe says:

  Svårt med alla EU-frågor i en enda röra. Du som “expert” på rättspolitiken nationellt kan sannolikt inte ens ha en riktigt bra koll på vad som händer inom det delområdet inom t.ex. rådet, än mindre ha koll på vad som händer i jordbruks- , fiske- eller utrikes- och säkerhetspolitiska frågor.

  Visserligen är ni alla på ett sätt allmänpolitiker, men EU kan inte hanteras och debatteras på det sättet. Extremt mycket är fackfrågor, precis som i den svenska politiken.

  Jag tyckte inte att du lät nervös, däremot hade du lite svårt att komma igång – men sedan flöt det fint, tycker jag.

  Man ska vara oerhört nervös för att det skall höras, om man inte känner den som talar personligen – för då märks det. Radio är dessutom snällare än TV på det sättet… 🙂

 2. site admin says:

  Tack. Håller med dig om att EU-frågor inte ska behandlas som EU-frågor generellt utan inom varje sakområde.

 3. site admin says:

  Beröm av Carl Bildt är alltid kul. “Jag noterade att i fråga om arbetsmarknaden och dess frihet var det även nu främst centerpartiet som stod för den öppenhetens linje som är den i längden enda rimliga.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.