Taktik bakom nyheten om kd-spionen

Mycket har skrivits om “kd-spionen” som försökte ta sig in i SSU:s valorganisation. Eller hur det nu är, Kristdemokraterna påstår att hon bara försökt få fram när SSU skulle börja affischera. Taskigt att ge henne sparken om det skulle vara det enda hon gjort, men Hägglund och övriga kd-partiledningen kanske inser att de måste offra henne totalt för att rädda hedern något.

Hur det nu är så tycker jag nästan att det mest intressanta är att socialdemokraterna höll inne skandalen i en hel vecka för att lagom plantera nyheten till Göran Hägglunds stora TV-framträdande (som ju för övrigt blev en succé). Självklart är det ingen tillfällighet. När sossarna lyckligt upptäckt att de hade en skandalnyhet mot kristdemokraterna så började de givetvis fundera över hur de skulle kunna använda nyheten för att förstöra så mycket som möjligt. Svaret blev samma kväll som SVT har sin utfrågning av partiledaren. När Hägglund kom ut från studion så stod Expressen där med den mindre goda nyheten och därmed fick nykomlingen Hägglunds premiär i valutfrågningar inte det goda efterspel som kd säkert förväntat sig.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

6 Responses to Taktik bakom nyheten om kd-spionen

 1. Leffe says:

  Intressant är också att (kd) även sparkade KDU:s kampanjchef i Stockholm. En riktig rensning alltså. Märkligt. Överreaktion?

  Men sossarna är skickliga på maktspelet. Men de är säkert inte ensamma om att tänka på det sättet…

 2. site admin says:

  Visst är det en överreaktion. Allt för att visa hur viktigt etik och moral är i KD.

  Men ärligt talat tror jag att motsvarande “skandal” hade kunnat drabba vilket ungdomsförbund som helst. Jag säger inte att det är acceptabelt, men jag tror inte att KDU är värre än SSU, Ung Vänster eller ens CUF.

 3. Observer says:

  Du har uppenbarligen ganska taskig koll.
  Läs detta och tig: http://www.expressen.se/index.jsp?a=666372

 4. site admin says:

  Och varför skulle jag tiga? Löjligt.

  Expressenreporterns förklaring i den egna tidningen kan betyda två saker. Antingen att han helt enkelt vill försöka göra sig fri från misstankarna att han gick socialdemokraternas ärende. Det är självklart pinsamt för honom att socialdemokraterna lyckades så bra med att störa Kd efter Hägglunds SVT-framträdande.

  Den andra möjliga förklaringen, som är den välvilliga mot reportern, är att han faktiskt lyckats dra fram nyheten själv och att det var en tillfällighet att den kom precis lagom till Hägglund skulle bli utfrågad. Men det betyder självklart inte att socialdemokraterna har varit MINDRE taktiska. Tvärtom! Det betyder att de hade tänkt använda skandalen ännu senare i valrörelsen för att ställa till med ännu allvarligare skada för Kd.

  Alternativet att socialdemokraterna helt hade tänkt hålla inne med skandalen för att vara snälla mot Kd är liksom inte så trolig. Den som tror det bör nog tiga.

 5. Vad spelar en sådan här händelse för roll egentligen? Är det inte nästan lite förolämpande mot oss väljare att utgå ifrån att resultatet av ett tv-framträdande skulle påverka hur vi lägger vår röst? Personligen tycker jag i alla fall att det är viktigare vilken politik ett parti för än hur dess partiledare gör sig i tv.

 6. site admin says:

  Andreas, jag önskar att alla väljare vore som du. Men tyvärr tror jag att många låter personfrågan bli viktig för sitt val. Bengt Westerberg, Alf Svensson, Gudrun Schyman, det finns många exempel i svensk politik.

Leave a Reply

Your email address will not be published.