Engagemang är bra, men varför inte på rätt sak?

Det är intressant att Lunds socialdemokratiska studentklubb engagerar sig så mycket i Centerpartiets förslag om ungdomsavtal att de till och med anordnar en namninsamling. Vore det inte bättre om socialdemokraterna engagerade sig lite mer i hur fler ungomar ska få jobb? Centerpartiet har lagt fram ett förslag på hur en flexiblare arbetsrätt ska kunna ge fler ungdomar de så viktiga första arbetslivserfarenheterna. Kanske kan Lunds S-klubb åka på studiebesök till Danmark där det finns större flexibilitet och där ungdomsarbetslösheten också är betydligt lägre än i Sverige.

Men tydligen tycker inte de socialdemokratiska studenterna att ungdomsarbetslösheten är något problem. Att deras partikamrater i regeringen inte lyckats förbättra situationen för de ungdomar som går arbetslösa trots landets högkonjunktur borde väl om något föranleda en namninsamling och protestbrev.

This entry was posted in Insändare. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.