Almedalsveckan, för vem?

Den 2 juli börjar den s.k. Almedalsveckan. Visby blir för en vecka samlingspunkt för politiker, journalister, lobbyister och organisationer av alla de slag. Såg att årets Almedalsvecka blir rekordstor, 450 evenemang finns med i det officiella programmet och 350 journalister är ackrediterade.

Totalt är det många tusen personer som åker dit för att, ja, för vad då? Mingla med rätt personer, äta gratisluncher och dricka paraplydrinkar. Kanske. Jag har aldrig varit där. Är inte det minsta lockad. Jag träffar politiker, journalister, lobbyister och organisationsföreträdare hela året så varför skulle jag spendera en julivecka med att göra samma sak.

Det knyts säkert en hel del bra kontakter, det arrangeras många bra seminarier, många nationella och internationella experter på diverse områden kommer dit och Visby är en fantastiskt vacker och trevlig stad. Men nog lyckas politiker och journalister tillsammans överdriva betydelsen av denna sommarvecka på Gotland. Man kan väl tro att det knappast åkt dit 350 journalister om arrangemanget varit i Eslöv en kall oktobervecka.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

3 Responses to Almedalsveckan, för vem?

 1. Leffe says:

  Din beskrivning av veckan är väl rätt vanlig bland politiker, så överdrifterna om betydelsen av Almedalen får nog kanske enbart tillskrivas journalisterna?

  Och det händer ju i princip inget i juli, vad gäller svensk politik. Och att begära att journalisterna ska bevaka EU och inledningen av ett nytt ordförandeskap, ja det kan vi väl inte.

  Man ska ju inte heller underskatta intresset hos mediakåren för gratis mat och dryck, och där kanske intresset också är delat med politiker, tjänstemän, lobbyister och ombudsmän…

 2. site admin says:

  Oops, vi tycks vara överens..:-)

 3. Leffe says:

  Ja, än är inte undrens tid förbi! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.