USA hotade med handelssanktioner

Rapport avslöjar idag att USA hotade Sverige med handelssanktioner om inte Sverige stoppade fildelningssajter som The Pirate Bay.

Avslöjandet aktualiserar min KU-anmälan mot Thomas Bodström och alla de JO- och JK-anmälningar som gjorts.

Det är uppenbart att det krävs en granskning för att reda ut Thomas Bodströms och andra regeringsrepresentanters agerande i frågan. Tydligen kommer ytterligare uppgifter att ges i Rapport kl. 19.30.

This entry was posted in General, Pressmeddelanden. Bookmark the permalink.

11 Responses to USA hotade med handelssanktioner

 1. Björn B says:

  Inte direkt överraskad. Det är fler än jag som noterade hur Bodström noga valde sina ord när har uttalade sig om Razzian och den misstänkta påtryckningen.

  Oavsett vad som faktiskt sas är ju resultatet av mötet rätt uppenbart. Hur nu än Boström kommer klyva hår i denna frågan är folkes dom redan klar i frågan. Sverige har blivit en lyd-stat till USA.

 2. Pingback: Johans tankar » Handelssanktioner från USA

 3. Björn says:

  Går det att kalla in KU till en extra session så här på sommaren? Det är av yttersta vikt att svenska folket får veta ifall landets justitieminister faktiskt fallit till föga för hot från främmande makt.

  Lena Ek borde också genast ta upp frågan i EU, för naturligtvis klarar inte ett litet land som Sverige att försvara sig mot USA i längden.

 4. Pingback: Bloggen Bent » Piratebay-tillslaget: USA hotade med Handelssanktioner

 5. site admin says:

  Jag håller med om att det hade varit önskvärt att få KU:s granskning före valet, men det är nog inte möjligt. Det handlar inte bara om en utfrågning av Bodström, utan säkert en rad utfrågningar av statssekreteraren, åklagaren, kanske Riksåklagaren och Rikspolischefen. Så tyvärr tror jag att vi får vänta till den ordinarie granskningsperioden efter valet.

  Det finns dock också en JK-anmälan och Justitiekanslern ska också granska regeringen. Våra förhoppningar ska nog finnas på att JO (granksning av polis och åklagare) och JK (granskning av regeringen) blir klara före valet.

 6. steelneck says:

  Tillåt mig gissa; att det med vett o vilja går trööögt. “De” vill ju inte att denna soppa skall koka färdigt före valet, skulle tro att det sägs en hel del i mer sas. informella person-möten lite här o där.. Så några förhoppningar är det nog inte lönt att ha, “maskineriet” torde ha alla incitament i världen att just gå lite trögt just nu.

 7. Björn says:

  Det bästa receptet mot tröga byråkrater är att göra oväsen och peka på att byråkraterna är tröga. För att det inte ska verka som om byråkraterna är tröga kommer man att släppa allt man har för händer och koncentrera sig på det man dragit på.

  Se bara på hur effektivt det är för en flykting att vända sig till media när de väntat och väntat och väntat på att få svar på sin asylansökan. Då brukar svaret komma efter några dagar.

  Så, någon måste föra oväsen…

 8. Peder says:

  Kommer dessa KU och JK utfrågningar att ske under ed? Om inte, kan man inte kräva det på något sätt?

 9. Björn B says:

  Ed eller inte tror inte det spelar något. Med förre utrikesministerns avgång i gott minne så tror jag de var fullt medvetna om vilken sida om regelboken de var på när det tryckte på Åklagaren.

  Det här har förmodligen skötts precis innanför linjen för vad som är tillåtet. Men det är inte det som är instressant egentligen utan vad som blev det faktiska resultatet.

  I en oklar juridisk situation som mest skulle ge ett maxstraff på 2år, genomförde man en razzia med stora ekonimiska konsekvenser för de inblandade med DNA-insamling av de förhörda.

  Svaret ligger i den brevväxling och besökt som gjordes med intressenter och makthavare i USA. Vad som rent ansvars/regel-mässigt framkommer efter detta kan kvitta. För så korkade är väl ändå inte regeringen att de tror att Sveriges invånare inte ser katten på råttan här.

 10. site admin says:

  Tyvärr finns det ingen ed i KU. Frågan diskuterades efter Lars Danielssons olika besked om samtal till Dahlgren m.m. Men någon ändring tycks inte vara på gång.

 11. Björn B says:

  Det är ju helt uppenbart att Bodstöm struntar högaktningsfullt i hur detta uppfattas för allmänheten. Det handlar enbart om vad som är det formellt rätt förfarande. Att pengainstresset har styrt denna lag är vad kritikerna hela tiden har sagt, detta är bara kvittor på att dom hade rätt.

  Att Roswall var tvungen att lägga brott så som skimming åt sidan för försätta småföretag i ekonomisk knipa och skrapa munnen på juridiska rådgivare är väl den vision som Bodström hade om hur denna lagstiftning skulle verkställas.

  Man kan bara hoppas att man funderar några extra varv innan man går vidare med utökad lagstiftning. Drar man dessutom paralleller till buggning så se jag nog att regleringen för buggning blir kristallklar, för att ligga på marginalen för tillåtet verkar vara en regel snarare än undantag.

  Det finns all anledning till din fortsatta kritiska hållning Johan. Lika lite som jag anser att allt skall vara gratis anser jag att min egen privata kommunikation inte med automatik kan läsas av samhället.

Leave a Reply

Your email address will not be published.