Sen nyhet

Idag kan man läsa i Aftonbladet att Lennart Daléus inte längre är medlem i Centerpartiet. Inte direkt någon ny nyhet. Vid flera tillfällen när de f.d. partiledarna varit med, t.ex. på stämmor, så har Daléus sagt att han vill stå partipolitiskt obunden som ordförande för Greenpeace. Så “nyheten” är åtminstone några år gammal.

Men det ska inte heller förnekas att stämningen mellan Daléus och Centerpartiet inte varit den allra bästa sedan han avtackades och Maud tog över som partiordförande. Det är synd, för Lennart Daléus har ett mycket starkt engagemang i miljöfrågorna och jag skulle gärna se honom argumentera i valrörelsen för Centerpartiet. Samtidigt förstår jag att Greenpeace inte vill ha en ordförande som offentligt går ut med vilket parti han ska rösta på.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.