Ingen katastrof

De flesta “experter” verkar tycka att dagens 0-0 mot Trinidad & Tobago är en katastrof. Visst är det ett uselt resultat mot ett av VM:s sämsta lag, men någon katastrof för möjligheten att nå åttondelsfinal är det inte.

Oavsett om vi vunnit idag eller som nu fick oavgjort, så är Paraguay-matchen helt avgörande för avancemang eller inte. Jag utgår från att T&T inte har en chans mot England och då är det vinst som gäller mot Paraguay, och det hade det varit även om vi slagit T&T idag.

Efter omgång 1 ser tabellen ut så här:

England 3 poäng, 1-0 i målskillnad
Sverige 1 p, 0-0
Trinidad 1 p, 0-0
Paraguay 0 p, 0-1

I nästa omgång slår England först T&T, med låt oss säga 3-0. Därmed är England redan vidare från gruppen. Eftersom Paraguay säkert slår T&T i sista omgången så är det kört vid förlust mot Paraguay, vid vinst är vi klara (teoretiskt kan T&T också nå upp till 4 poäng, men det är inte troligt). Spelar vi oavgjort mot Paraguay krävs det vinst i sista omgången mot England. Vilket inte alls är omöjligt eftersom England redan är klara för åttondelen och säkert luftar bänken. Hur det har gått i grupp A spelar säkert också in. England spelar säkert för gruppsegern om Tyskland vunnit grupp A. Vem föredrar inte Ecuador före Tyskland?

Jag vill inte försvara det klena spelet och pinsamma resultatet mot T&T, men betydelsen av det dåliga resultatet ska inte överdrivas.

This entry was posted in Sport. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.