Övervakningssamhället

Vilket samhälle ska vi leva i? Frågan blir allt mer berättigad. Thomas Bodström har fått mycket, och rättvis, kritik för sina förslag om trafikdatalagring, buggning, FRA-kontroll m.m. Men det är inte bara Bodström som är ansvarig. Nu vill Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, som har hand om återvinningsstationerna, ha kameraövervakning för att stoppa att stekjärn m.m. hamnar utanför behållaren.

Det officiella syftet är inte att sätta dit de som slänger skräpet fel utan att de vill kunna se om sopstationerna behöver städas. Men, åk då dit och titta efter! Varför ska tusentals människor kameraövervakas för att det ska gå att konstatera att det behövs en städning av sopstationen. Men, självklart är det verkliga syftet att skrämma folk från att slänga fel.

Jag hoppas verkligen att Länsstyrelsen i Malmö sätter stopp för planerna. Tillstånd för sådan här övervakning borde vara helt uteslutet. Är det inte det så lovar jag att jag ska motionera i riksdagen om en ny lagstiftning för hur övervakningskameror ska få användas.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

2 Responses to Övervakningssamhället

  1. Marcus F says:

    Integritet står lågt i kurs tycks det.

  2. Visst är det dumt så man storknar?
    Mitt eget inlägg i ärendet:
    http://gardebring.com/2006/06/240.html

Leave a Reply

Your email address will not be published.