Oskyldiga har drabbats

Pressmeddelande, 1 juni 2006

Johan Linander (c) i fråga till justitieminister Bodström om rekordrazzian mot fildelare:

”Det är helt oacceptabelt att oskyldiga företag får sina servrar beslagtagna”

På förmiddagen den 31 maj genomfördes en stor polisinsats för att stoppa bittorrent-trackern The Pirate Bay. Utöver att personer togs in för förhör så gjordes ett tillslag mot det företag som förvarar servrarna som bland annat innehåller sajten Pirate Bay. Polisen nöjde sig dock inte med att beslagta Pirate Bays servrar utan tömde hela serverhallar och tog därmed också servrar som enbart innehåller otvetydigt lagliga sajter.

– Enligt källor till SVT har USA utövat påtryckningar mot svenska politiker, som i sin tur uppmanat polisen att agera.” Om det stämmer och framkommer att det är någon ur regeringen, t.ex. justitieminister, som uppmanat polisen att agera så kommer jag att KU-anmäla direkt. Det skulle definitivt vara otillåtet ministerstyre, säger Johan Linander

För mer information kontakta:
Johan Linander, Centerpartiets rättspolitiske talesman 070-268 96 01

This entry was posted in Pressmeddelanden. Bookmark the permalink.

One Response to Oskyldiga har drabbats

  1. Marcus F says:

    Hur skall man annars förklara att en intresseorganisation som APB fått både tillåtelse att föra register, framföra digital bevisning utan ifrågasättande, licens att dra igång razzior och till och med tillåtelse att närvara vid dessa razzior.

    Det är ju inte vilka särintressen som helst som de företräder.

    Vad är troligast, att åklagare och ordningsmakt missuppfattat sitt uppdrag och sina prioriteringar, eller att en politiker gjort det?

Leave a Reply

Your email address will not be published.