Vad sysslar Djurskyddsmyndigheten med?

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Det är dags att lägga ner Djurskyddsmyndigheten!

Först vill de tvinga ranchägarna på Revingehed att bygga ligghallar till nötkreaturen som aldrig någonsin behövt det tidigare. Både Lunds kommuns miljö- och hälsoskyddsinspektörer och Länsstyrelsens länsveterinärer anser att djuren mår alldeles utmärkt utan. Till och med Fältbiologerna protesterar mot Djurskyddsmyndighetens världsfrånvända idéer. Länge ville inte ens tjänstemännen från Djurskyddsmyndigheten åka ner till Revingehed för att se hur verkligen ser ut.

Sedan kommer det direktiv från denna Miljöparti-myndighet (f.d. mp-språkröret Matz Hammarström är generaldirektör och hela myndigheten infördes av sossarna för att få miljöpartiets stöd till makten) om att fiskare inte skulle få agna med levande mask. (Vet inte riktigt hur det gick med detta påhitt.)

Nu har det senaste utspelet kommit som ytterligare förlöjligar hela djurskyddsfrågan. Hästägare ska inte få ha en häst. Då känner den hästen sig ensam, så därför ska hästar ha sällskap. Det går säkert att visa att hästar är flockdjur och därför generellt sett behöver sällskap. Men någonstans måste väl svensk förbudsiver stoppas. Vi kan inte ha ett samhälle som förbjuder allting. Vill Djurskyddsmyndigheten ge ut någon rekommendation att hästar bör ha sällskap så kan de väl få göra det. Men förbud?

Det är dags att lägga ner Djurskyddsmyndigheten!

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

8 Responses to Vad sysslar Djurskyddsmyndigheten med?

 1. Marcus F says:

  Ännu en myndighet som inte tycks ha något vettigt syfte och som kostar pengar.

  Inte konstigt att jag bara får ut ~30 kronor konsumtion per fakturerad hundralapp.

 2. Ola says:

  Jag tror att det var frågan om att agna med levande fisk när man fiskar men det är av underordnad betydelse.

  Djurskyddsmyndigheten slår till igen! Ska jag som hundägare inte få lov att ha en hund då också? I logikens namn så måste hunden som också är ett flockdjur ha sällskap då med. Nu klarar jag mig eftersom jag har två men det här är bara ett steg till mot raven för djurskyddsmyndigheten. Det var obegåvat att skapa myndigheten och den har nu gång på gång bevisat att den inte tillför något mer än mer byråkrati och rent ut sagt dumma påbud!

  Lägg ner!

 3. site admin says:

  Efter jag skrivit här på bloggen så läste jag lite kommentarer t.ex. på Sydsvenskan.se. Diskussionen har kommit att handla om hästar är flockdjur och om det finns hästar som trivs ensamma eller inte.

  Jag, som inte vet så mycket om hästar, tycker den stora frågan är vad för sorts samhälle vi ska ha. Ska allt som “inte är bra” eller som “kunde varit bättre” förbjudas?

  Barn ska inte vara ute på vintern när det är kallt utan mössa. Men vi har ingen lag som förbjuder föräldrar att ta ut barnen utan mössa. Helt enkelt för att vi anser att det totala föräldraansvaret att ta hand om sina barn räcker. Om det inte sköts så kan de sociala myndigheterna gripa in och i sista hand kan barnen tvångsomhändertas. Det räcker. Vi behöver inte detaljreglera vad föräldrar ska och inte ska göra.

  På samma sätt har vi en djurskyddslag. Om djuren vanvårdas så kan de “tvångsomhändertas” (vilket i princip innebär avlivning) men vi behöver inte detaljreglera exakt vad som ska göras och inte får göras.

  Människor måste ha ett eget ansvarstagande. Det är tyvärr på väg att regleras bort i Sverige.

 4. Leif Gustafson says:

  Jag är ju singel och känner mig faktiskt rätt ensam. Undrar om jag kan registrera mig som häst för att få kommunen att fixa sällskap till mig 🙂

 5. Björn says:

  Johan, jag vet inte om du sitter i rätt utskott, men kan du inte fråga ansvarige ministern om vad den här myndigheten håller på med? Det är ju som Ola säger ovan: en hund är ett mycket socialt flockdjur, ännu mera så än hästen, och då måste man ju i konsekvensens namn också förbjuda människor att bara ha en hund. Detsamma gäller katter, fast omvänt. Katter är utpräglade ensamdjur som är starkt territoriella – ska vi förbjuda människor att ha mera än en katt, och ska det lagregleras hur många katter det finns inom ett visst område?

 6. site admin says:

  S.k. skriftlig fråga kan man ställa till vilken minister som helst. Ska försöka hinna få ihop något till jordbruksminister Nykvist.

 7. Björn says:

  Leif: Nämn inte det där för Jens Orback är du snäll…

 8. Ola says:

  Dagen SDS innehåller en intressant artikel omförslaget. Matz Hammarström fäller en lysande kommentar angående att många reaktioner kommit på att man ska regler för hästar och ensamhet men att det inte finns sådana för människor. “Självklart ska gamla människor ha det bra så vårt förslag kan sätta en positiv press på kommunerna.”

  Jag börjar undra vad det är för svampar han haft i stuvningen? Det känns i vilket fall som helst som att han tappat greppet om verkligheten av en eller annan anledning.

Leave a Reply

Your email address will not be published.