Dags för Ulvskog att ta Danielsson i örat

För ett par månader sedan kom det fram att en socialdemokratisk tjänsteman vid partihögkvarteret på Sveavägen gång på gång försökt sprida lögner om Fredrik Reinfeldt. När Reinfeldt sa att han skulle polisanmäla händelsen så blev Marita Ulvskog upprörd och uttryckte i tidningen Riksdag & Departement:

“Det vill säga vi tävlar inte om att göra polissak av övertramp för att den vägen försöka vinna billiga poäng. Vi uppträder som vuxna och ansvarstagande människor. Vi framställer oss inte som “brottsoffer” när vi i själva verket riskerar att ta tid och utrymme från människor som utsatts för vålds- och egendomsbrott och svåra kränkningar.”

Nu skriver Lars Danielsson på Brännpunkt att han överväger att polisanmäla de som på diverse bloggar spridit ryktet om hans relation med depertementsrådet Helen Eduards.

Dags för partisekreterare Ulvskog att ta Danielsson i örat och förklara för honom att han inte ska framställa sig som “brottsoffer” när han i själva verket riskerar att ta tid och utrymme från människor som utsatts för vålds- och egendomsbrott och svåra kränkningar.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

4 Responses to Dags för Ulvskog att ta Danielsson i örat

 1. nisse says:

  De skickade honom till snickarboa istället. Ut i kylan.

  14 veckors semester och sen en utnämning till ambassadör så förpassas Danielsson in bland de andra som avtackas för god och trogen tjänst.

 2. site admin says:

  Jag blev lite förvånad må jag säga. Först skriver han en lång förklarande debattartikel i SvD utan att säga någonting om en time out, och sedan “bestämmer han sig” för att ta ledigt på obestämd tid.

  Någonting måste ha hänt under dagen (möjligtvis gårdagen) som Danielsson inte räknat med. Det kan knappast vara att trycket på honom blivit hårdare, det har snarare varit så att en del av intresset förflyttats till vissa bloggares ryktesspridning.

  Detta “någonting” heter förmodligen Göran Persson. Han är så förstående så. Visst, precis som att Danielsson fattat beslutet om time out utan att prata med Persson först. Knappast.

 3. Leffe says:

  Tror du inte att det är taktik, att säga sin mening en gång och sedan försvinna och inte behöva svara på frågor med hänvisning till “time out”?

  Själv tycker jag att det är synd att fokus har stannat på Danielsson. Det finns viktigare frågor som Danielsson-affären faktiskt skymmer, tycker jag. Vi vet fortfarande inte varför Sverige hade dålig krisberedskap, t.ex. – det går inte ens några rykten som startat på UD om den saken…

 4. site admin says:

  Möjligtvis är det taktik, men i så fall en usel taktik. Spekulationerna är ännu vildare nu. Göran Persson offrar till och med sin närmsta och viktigaste medarbetare istället för att berätta sanningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.