Borkmanns punkt – Håkan Nesser

Genom åren har jag läst mängder av Håkan Nesser-romaner, men inte alls i den ordning som han skrivit böckerna. Nu hittade jag Borkmanns punkt, skriven 1994 och tydligen den andra romanen i serien om kommissarie Van Veeteren. Nesser fick priset 1994 års bästa kriminalroman av Svenska Deckarakademin och det kan jag mycket väl förstå.

Det är en alldeles utmärkt deckare med spänning från första till sista sidan, kryddat med en mycket överraskande upplösning. Det är 300 sidor konstant spänning och en varning måste utfärdas för att det är mycket svårt att lägga ifrån sig boken.

Den första Nesser-romanen som jag läste, “Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö“, håller jag fortfarande som min favorit. Men av Van Veeteren-deckarna så ligger “Borkmanns punkt” mycket bra till.

This entry was posted in Bokrecension. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.