Säkerheten i våra domstolar

Idag har två två maskerade och beväpnade män fritagit en person från Västerås tingsrätt. Den fritagne är misstänkt i en stor amfetaminhärva och var i domstolen för omhäktning.

Man ställer sig genast frågan hur säkerheten på våra domstolar är. Ska det vara möjligt att ta sig fram till rättegångssalen med automatvapen utan att någon märker det förrän de kommer in i salen. Så sent som i februari i år behandlade vi frågan om säkerheten i domstolarna i justitieutskottet. Arbetet pågår med att öka säkerheten, men det går för långsamt på grund av att regeringen inte tillskjutit tillräckligt med pengar. Centerpartiet och folkpartiet valde att reservera oss i utskottet för att sätta hårdare press på regeringen.

Domstolarna har rätt att ha säkerhetskontroll i domstolen när det behövs. Det känns lite märkligt att man inte ser något behov när det är en grov narkotikabrottsling som ska till tingsrätten för omhäktning.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.