Ovanligt dumt förslag

En folkpartist i Tomelilla har föreslagit att alla som går och röstar i höst ska få 50 kr. Han tycker att en belöning kan ges för att fler ska lägga sin röst.

Totalt feltänkt. Att rösta är en rättighet man har som medborgare, absolut inget som man ska få betalt för. Dessutom tycker jag att det skulle vara fel om människor som inte tänkt rösta, som absolut inte satt sig in i vilket parti de sympatiserar med, skulle gå och rösta bara för att få en 50-lapp.

I själva verket tycker jag att soffliggaren gör rätt om han eller hon ändå inte satt sig in i vilket parti som passar bäst med de egna åsikterna. Möjligtvis hade det varit bättre att gå till vallokalen för att blankrösta, men det hade varit sämre att lägga en röst på ett parti bara för att den partiledaren ser bäst ut eller har “mysig röst” (för inte så länge sedan berättade en kvinna att hon röstade på vänsterpartiet för att Lars Ohly har en “så mysig röst”).

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

One Response to Ovanligt dumt förslag

  1. C M Lewan says:

    Precis. Det där är en käpphäst för mig: “soffliggaren gör rätt [i att vara soffliggare] om han eller hon ändå inte satt sig in i vilket parti som passar bäst med de egna åsikterna”. Jag ser inte samma egenvärde i ett högt valdeltagande som många andra tycks vara överens om. Däremot kanske det allra bästa hade varit om alla varit insatta och röstat (och jag är inte ens riktigt riktigt hundra på det).

Leave a Reply

Your email address will not be published.