Fler som håller med Centerpartiet om buggningen

Idag har vi kunnat höra på Ekot att även folkpartisten Helena Bargholtz håller med Centerpartiet i behovet av en minoritetsbordläggning. Hon sitter i konstitutionsutskottet och står bakom den hårda kritik som KU ger förslaget om hemlig rumsavlyssning, eller buggning som det brukar kallas.

Ärendets gång kommer att bli så här:

Propositionen behandlas i justitieutskottet precis som vanligt. Justering av betänkandet nästa torsdag den 18 maj. Debatt i kammaren den 31 maj. Vid voteringen kommer först det först att bli en votering om avslag på propositionen. Det lär bli nej till avslagsyrkandet. Därefter kommer frågan om minoritetsbordläggning upp. Då räcker det att minst 10 ledamöter röstar för bordläggning om inte minst 5/6 av ledamöterna röstar emot. Eftersom Centerpartiet har med sig kristdemokraterna, vänsterpartisterna, miljöpartisterna och några moderater och folkpartister så lär det bli bordläggning.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

One Response to Fler som håller med Centerpartiet om buggningen

  1. Björn says:

    Helena Bargholtz är ju en mycket sund och duktig kvinna på alla sätt. Hon inger hopp om folkpartiet i en tid när etoset i partiet tycks allt mera hätskt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.