Märklig målvaktsuttagning

Idag var det dags för Lars-Roland att presentera sin VM-trupp. Hur de än hade gjort så hade det alltid funnits kritik, men på det stora hela tycker jag att de gjort ett bra jobb. Karl Svensson och Fredrik Stenman var lite överraskande, och såklart att Alexander Östlund petades, men jag tycker nog att de gjorde ett riktigt val på den punkten.

En av motiveringarna till varför vissa yngre kommit med medan några äldre fallit bort var att de vill titta på framtiden hellre än dåtiden. Bra. Det var vi inte vana vid under Lars-Tommy-tiden. Men på en punkt tycker jag att strategin är fel, nämligen när det gäller målvakterna. John Alvbåge är kanske en framtidsman, han är 23 år, men vår givne förstamålvakt under VM och förhoppningsvis i minst 10 år till är Andreas Isaksson. Han är bara 24 år fastän han varit med länge redan. Rami Shaaban är 30 år och knappast ett framtidshopp.

Vi får hoppas att Isaksson inte blir skadad, i så fall lär han stå varenda minut i VM. Men om han skulle gå sönder har vi ett jätteproblem. Just på målvaktsposten krävs det rutin och säkerhet. Jag har hellre en stabil målvakt som inte gör bort sig än en spektakulär som gör fantomräddningar ena minuten men grova missar nästa. Därför skulle jag valt Eddie Gustafsson och Bengt Andersson istället. Att Eddie inte står i sitt klubblag är inget hinder på kort sikt. Minns ni resonemanget kring Magnus Hedman? Då var inställningen att en målvakt inte tappar formen lika snabbt som utespelare och att lite bänknötande i klubblaget kan öka motivationen till landslagssamlingarna.

This entry was posted in Sport. Bookmark the permalink.

4 Responses to Märklig målvaktsuttagning

 1. Jöngren says:

  Fast Shaaban har ju internationell rutin från både PL och CL, ingen överdriven mängd men förmodligen tillräcklig.

  Sen tycker jag att de gott och väl kunde tagit med Kennedy Bakircioglü. Han är ganska het i holländska ligan och bara 25 år gammal. Nu är han reserv.
  Mathias Jonsson spelar på lånad tid.

 2. site admin says:

  Kennedy är det nästan ingen som pratat om. Överhuvudtaget verkar det svårt för svenskarna som spelar i Holland att få plats i landslaget. Rosenberg undantagen.

 3. Johan says:

  Tycker att det var helt rätt att ta med Alvbåge. Som tredjemålvakt. Däremot tycker jag att det var underligt att ta ut Rami. En hygglig vår i Norge gör ingen VM-målvakt. Visst han har lirat lite, med betoning på lite i CL och PL men det var ett bra tag sedan och sedan des har han varit skadad och harvat runt lite här och där i väntan på ett kontrakt. Mycket bättre enligt mitt sett att se det att plocka med Bengt Andersson som andremålvakt. Stabil och även han med internationell erfarenhet.

  På utespelarsidan inte speciellt mycket att orda om. Möjligen var sättet “Salle” petades på inte speciellt snyggt men jag gillar att de vågade ta med Stenman som jag såg när han ung slog igenom i VSK som då var ett topplag i Superettan. Och Karl Svensson är ett framtidsnamn som spelat säkert i Blåvitt. Är inte speciellt förtjust i Daniel Andersson som backup till Tobbe i den defensiva mittfältsrollen. Kanske de borde vågat lämna Daniel hemma?

 4. site admin says:

  Självklart ska Danne vara med i VM-truppen. Borde vara många fler MFF:are för att det skulle gå riktigt bra, men Zlatan och Rosenberg är också från rätt klubb så det kanske finns en chans ändå…

Leave a Reply

Your email address will not be published.