Vem bryr sig om ishockey-VM?

Jag är sportfanatiker. Ändå känner jag att ishockey-VM är totalt ointressant. Varför har de överhuvudtaget ishockey-VM samma år som det är vinter-OS? Vi vet redan vilket land som är bäst i ishockey år 2006. Det är Sverige. Då deltog varje lands bästa spelare, nu är det snarare ett gäng B-lag som ska göra upp om titeln världsmästare.

Att det är B-lag som nu spelar tycks även internationella ishockeyförbundet vara medvetet om. Det finns till och med regler som håller öppet för NHL-spelare trots att turneringen redan startat. VM kan alltså avgöras på hur det går i Stanley Cup.

Dessutom, varför 16 lag? Så stort är inte ishockey runt om i världen. Om några dagar ska Danmark möta Norge. I A-VM! Pinsamt.

This entry was posted in Sport. Bookmark the permalink.

4 Responses to Vem bryr sig om ishockey-VM?

 1. Leffe says:

  Johan, vänta till slutspelet – då blir det alltid intressant. Dessutom är det kul att se nästa generation storstjärnor, och på stor rink!

  Jag tycker att det är skönt att det inom sporten finns utrymme för ett mer avslappnat mästerskap inom en lagsport, en mysig avslutning på säsongen med en kall öl i majsolen, liksom.

 2. site admin says:

  Din avslutning är mitt nästa argument mot ishockey-vm. Det är sommartemperaturer ute. Vem är intresserad av vinteridrott då?

 3. Ola says:

  Mästerskap ska inte handla om mys! Då kan man ha en landslagsturnering utan en titel som Världsmästare påklistrad.

  Annars kan väl alla hockyspelarna åka till nåt trevligt ställe och ta en öl och ligga i solen en stund. Snacka skit med varandra och utbyta erfarenheter om kontraktsförhandlingar och agenter. Det kunde va mysigt. Jag missunnar inte elitidrottsmän en mysig avrundning på säsongen. Inte alls. Dom sliter hårt och kan behöva det. Det känns däremot lite respektlöst att låta dom tävla om en titel som världsmästare samtidigt som man i princip erkänner att det finns bättre spelare att tillgå i NHL.

  Det är alltid kul att vinna men ska man bli världsmästare så ska det va mot de bästa i världen som man vinner.

 4. Ola says:

  … jag skulle gärna se ett verkligt världsmästerskap, där man blir Världsmästare, på en stor rink med de bästa spelarna i världen. Så som vi spelar hockey i resten av världen, utanför NHL.

  Det hette inte så i Turin men det var en turnering där de bästa verkligen var med. Det gick ju dessutom väldigt bra, med svenska ögon sett.

Leave a Reply

Your email address will not be published.