Kiruna i blickfånget

Det är inte ofta man läser, ser eller hör något om Kiruna, men idag har det varit två stora positiva nyheter om denna stad långt uppe i norr. Jag har aldrig varit där själv och är uppväxt nästan så långt ifrån Kiruna som det går inom landet, men ändå känns det bra att denna del av vårt avlånga land har en positiv utveckling. På något sätt visar det att det inte bara är Stockholm, eller för den delen Öresundsregionen, som kan ha tillväxt.

Den första nyheten handlade om att Kiruna toppar tidningen Affärsvärldens lista på vilka arbetsmarknadsregioner som har högst tillväxt. I Aktuellt-inslaget talades endast om gruvans betydelse, men nästa positiva Kiruna-nyhet handlar om en helt annan bransch.

Ett brittiskt bolag vill starta rymdturismresor från Kiruna. Väldigt intressant! Jag är helt övertygad om att rymdturism kommer att bli större än vi kan ana, och att då vara först ute kan betyda hur mycket som helst. Jag är övertygad om att rymdturismen kan vara framtidens guldgruva för Kiruna.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.