Ingen tillfällighet att Aftonbladets avslöjande kommer nu

Idag skriver Aftonbladet om Göran Perssons statssekreterare Lars Danielsson “På lyxkrog med hemliga gäster“.

I sig är det en intressant nyhet, det kan givetvis finnas skäl till att inte berätta om vem som varit med på ett middagsmöte, men när det gäller arbetskamrater verkar det mycket märkligt. Nästa fråga man måste ställa sig är, hur kan de dricka champagne och äta gåslever och ostron på skattebetarnas bekostnad. Oxfilé och rött vin tycker jag är acceptabelt, men att på en arbetsmiddag känns det mycket märkligt att man väljer champagne och gåslever. Lite bättre omdöme borde han ha. De får gärna dricka och äta extravaganta saker, men då bör de givetvis betala själv.

När jag läste “avslöjandet” om Lars Danielsson kan jag inte låta bli att fundera på varför det kommer just nu. Danielsson klarade sig utmärkt i katastrofkommissionens granskning, men nu under och efter KU-utfrågningarna så har det allt mer framkommit att Danielsson antingen ljuger för att skydda Göran Persson eller begått ett stort misstag. Han hade fått Försvarsdepartementets berömda mail 06:28 om sju meter höga vågor som tagit med sig allt i sin väg, och 20 000 svenskar i området. Efter det pratade han med Göran Persson, men enligt Persson berättade Danielsson endast om biståndsbehov och inte någonting om att det med stor sannolikhet skulle finnas omkomna svenska medborgare.

Jag tror knappast att Aftonbladet suttit och granskat krognotor de senaste dygnen. Jag tror att de haft “avslöjandet” ett tag och nu när Danielsson kommit i blåsväder för tsunamin så passar de på att lägga ännu mer bördor på hans axlar. Grymt, men inte ovanligt.

Man skulle också kunna fundera på om Göran Persson inte vinner på det här (Aftonbladet är inte längre ägt av socialdemokraterna, men…). Alla tror att Lars Danielsson visst berättat om Försvarsdepartementets 06:28-mail för Persson, men genom att sänka Danielsson förtroende med krogavslöjandet så ökar möjligheten att fler tror på Persson. Konspirationer är lite roliga.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

2 Responses to Ingen tillfällighet att Aftonbladets avslöjande kommer nu

  1. Leffe says:

    Man behöver inte vara så konspiratorisk.

    Nu när Danielsson är i blåsväder (allmänt) är hans kvitton intressanta – de säljer lösnummer. Och det är vad kvällstidningarna sysslar med. Sälja lösnummer.

    Jag tror inte AB-redaktionen springer ärenden åt partiet eller Persson. De skriver om de grejer de vet folk gillar att läsa om. Och just nu är Danielsson intressant, så därmed också hans kvitton.

  2. site admin says:

    Att springa ärenden är något helt annat än vad jag beskrev. Men nog kan det hjälpa Persson ändå.

Leave a Reply

Your email address will not be published.