Två rymde från anstalt i Norrköping

Att intagna rymmer från sina fängelsestraff är tyvärr inte så ovanligt som man skulle hoppas. Ikväll har det hänt på nytt när två rymde från anstalten i centrala Norrköping. När jag läste nyheten på dn.se så reagerade jag inte så mycket på själva rymningen utan på:

“De båda männen – enligt polisen födda 1970 och 1980 – sågs klättra över muren av ett vittne vid 19-tiden, men fängelseledningen var tvungna att räkna in fångarna för att kunna konstatera att en flykt verkligen skett.”

Menar de att rymningen kunde ske utan att någon anställd såg det “live” eller på övervakningskamera? Och om nu ett vittne såg det och meddelade anstaltsledningen, kunde de inte titta på en inspelning av övervakningskameran? Att behöva samla ihop alla intagna för att räkna dem verkar osannolikt omodernt. Hur lång tid tog inte det och därmed fick rymmarna ett extra försprång. Pinsamt för svensk kriminalvård.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.