Reinfeldt och Maud på lyxbjudresa

(Så typiskt att mannen beskrivs med efternamnet och kvinnan med förnamnet, ett gammalt sätt att förminska kvinnans betydelse.)

Aftonbladet lyckas verkligen koka sopa på en spik. Sanningen är att Maud Olofsson ska hålla två föredrag på konferensen i Turkiet som Aftonbladet försöker göra en skandal på. Hon ska hålla två föredrag, ett på tisdagen och ett på torsdagen. Hon kommer ner till Turkiet på måndagskvällen och åker hem igen på torsdagseftermiddagen efter det andra föredraget.

Självklart ska Svenskt Näringsliv som anordnar konferensen betala för hennes resa och uppehälle. Jag hade blivit betydligt mer upprörd om Centerpartiet skulle stått för räkningen. Då hade väl rubriken blivit att skattepengar betalar resa till näringslivets lyxkonferens i turisparadis (en del av Centerpartiets intäkter består av det skattefinansierade partistödet, så de hade nog fått till en “skandal” på det också).

Mest upprörande tycker jag att den lilla rutan om muta och bestickning är. Det finns ingenting som ens kan missuppfattas som en muta, men självklart sätter Aftonbladet dit den lilla rutan för att slöläsande personer ska koppla “Reinfeldt och Maud” till mutor.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.