Centerpartiets jämställdhetspris till Piteå Uppropet

Centerpartiet har valt att tilldela sitt årliga jämställdhetspris till Piteå Uppropet. Partiets rättspolitiske talesman Johan Linander och Stefan Tornberg, oppositionsråd (c) i landstinget i Norrbotten, kommer att överlämna priset på 10 000 kronor tisdagen den 4 oktober. Piteå Uppropet genomför då en manifestation med anledning av att det nu gått ett år sedan de startade sitt initiativ att enas i kampen för att stoppa mäns våld mot kvinnor.

En del av Centerpartiets motivering till varför Piteå Uppropet får jämställdhetspriset 2005:

Äntligen hände det någonstans att män tog ett gemensamt initiativ att ställa sig upp i kampen mot mäns våld mot kvinnor. Piteå Uppropets initiativ skapade ringar på vattnet och skapade ytterligare lokala upprop.

Detta är ett bra exempel på att jämställdhet även kräver männens engagemang. Det är när både män och kvinnor tar frågan om kvinnofrid på allvar och bestämmer sig för att göra något åt saken som det händer. Gemensamt kan vi förändra till det bättre.

Priset kommer att överlämnas vid 18.30-tiden på Nolia City Konferens i Piteå.

Johan Linander 070-268 96 01
Pressekreterare Dag Gustavsson 070-31 92 444

This entry was posted in Pressmeddelanden. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.