Göran Persson avgår! Eller inte…

I månader har spekulationerna pågått och i helgen meddelade Margot Wallström att hon inte är intresserad. Bara två dagar senare går Göran Persson ut och meddelar att han funderar på att avgå i höst. Är det inte för nära i tiden från Wallströms nej för att det ska vara en tillfällighet?

Det är tydligt att den socialdemokratiska partiledningen, förutom Göran Persson själv, förstår att det sista de behöver just nu är en uppslitande partiledarstrid. Bara några timmar efter att Göran Perssons funderingar kring att avgå blivit kända, så fick hundratals topp-sossar ett sms om att Persson blivit feltolkad av TT och att han inte kommer att avgå före valet nästa höst. Allt för att lugna “rörelsen” och få alla att sitta stilla i båten.

Det är uppenbart att kommunikationen mellan Persson och Ulvskog inte fungerar speciellt bra. Hade han lyssnat så hade det definitiva rådet varit att arbeta för att få slut på efterträdardiskussionen. Nu valde han att göra precis tvärtom.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

3 Responses to Göran Persson avgår! Eller inte…

  1. Ny design? 😉

  2. Fredrik Jarl says:

    Och snygg är den dessutom!

  3. Jan says:

    Den senaste tiden har det känts som om Person inte vill vinna nästa val. Förstår inte vad han (och sossarna) håller på med. Ja, ja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.