2,5% till Feministiskt Initiativ

Nu har den första opinionsundersökningen kommit där Feministiskt Initiativ är med. 2,5 % säger att de skulle rösta på FI om det var val idag. Förmodligen inte vad Gudrun Schyman hoppats på. Å andra sidan undrar man vilka 2,5 % av befolkningen som svarar att de skulle rösta på FI trots att de ännu inte presenterat vad de står för utöver att de är feminister.

Lite förvånande tycker jag det är att vänsterpartiet bara tappar 0,5 %, lika mycket tappar miljöpartiet medan sossarna tappar så mycket att de är nere på den lägsta opinionssiffran hos SIFO på åtta år. Tror dock inte att man ska tolka detta som att socialdemokraterna tappar mer till FI än vad V gör.

För egen del står vi stilla på 6,2 %. Lite mer än vad vi hade i valet 2002. Detta tycker jag är en besvikelse med tanke på att vi verkligen känner en stark medvind och hade hoppats på att vi snart ska göra ett ryck upp mot åtminstone 7-8 %, förhoppningsvis mer. I valet om 1,5 år tror och hoppas jag på 10 % och då tror jag att vi är riksdagens tredje största parti.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.