Rena snurren i opinionen

Idag har en Skop-opinionsundersökning presenterats som verkligen är rena snurren. Normalt brukar det vara några tiondelar upp eller ner, men den här gången handlar det om betydligt större skillnader. Moderaterna går upp med 5,7 procentenheter medan folkpartiet går ner med 5 procentenheter. Samtidigt går miljöpartiet upp med 2 procentenheter och socialdemokraterna ner med hela 3,8 procentenheter. Vi i Centerpartiet går upp med 0,5 %-enheter men från en väldigt låg nivå.

Frågan är varför det skulle vara hela havet stormar just nu. Feministiskt initiativ finns inte med i undersökningen, kanske för att de inte är ett parti (ännu?), så de kan knappast ha gjort någon större inverkan. Folkpartiet har interna stridigheter, men att 5 %-enheter skulle lämna och gå till moderaterna känns inte som speciellt logiskt.

Jag har inget bra svar, men det blir intressant att se på kommande undersökningar om Skop-resultatet är en tillfällighet eller en ny dimension i svensk politik.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.