Resor på riksdagens bekostnad

I Aktuellts 21-sändning kunde vi idag se och höra om Gudrun Schymans höga reskostnader i sin uppstartningsfas (?) av ett feministiskt parti. Kostnaderna låter höga och det verkar också lite märkligt att hon har årskort både på SJ och SAS (själv har jag bara på SJ, även om jag ibland tvingas flyga såklart).

Men en ytterligare sak som fick mig att reagera var att Aktuellts inrikespolitiska kommentator sa att vi riksdagsledamöter helt och fullt själv bestämmer vilka resor vi ska göra på skattebetalarnas bekostnad. Det stämmer inte. I riksdagens resereglemente står det klart och tydligt att riksdagen betalar tjänsteresor som företas i uppdraget som riksdagsledamot. Visst kan det vara en tolkningsfråga vad som ingår i uppdraget som riksdagsledamot, men att säga att vi själva fullständigt bestämmer vilka resor vi ska göra på skattebetalarnas bekostnad stämmer inte.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.