Både mp och kd hänger med Centerpartiet

Igår kunde vi konstatera att miljöpartiet hänger på Centerpartiets kritik av regeringens förslag på ny upphovsrättslagstiftning och idag kunde vi höra att kristdemokraterna också går i Centerpartiets spår.

Det är bra, mycket bra att mp och kd håller med Centerpartiet, men det hjälper inte mycket för majoritetsförhållandet i riksdagen. Det krävs att även folkpartiet och moderaterna tycker som Centerpartiet för att vi ska nå framgång. Om fp och m kommer fram till samma slutsats som vi i Centerpartiet, mp och kd så vinner vi voteringen i riksdagen med en rösts marginal.

Jag ska göra vad jag kan för att påverka mina kollegor i fp och m, men jag behöver er hjälp. Maila till framförallt moderaternas och folkpartiets ledamöter i Lagutskottet och ge dem alla goda argument för att säga nej till socialdemokraternas kriminalisering av nedladdning av musik och film. Vem som sitter i Lagutskottet hittar ni på http://www.riksdagen.se/folkvald/ledamotr/organ/ON_lu.htm

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

24 Responses to Både mp och kd hänger med Centerpartiet

 1. Jesper says:

  Woho! Starkt jobbat och bra beslut av Kd! Jag ska genast maila alla fp/m-ledamöter i lagutskottet.

 2. John says:

  Tack Johan för att Du kämpar för detta. Tack, tack och åter tack för att ni lyssnar på folket!

  Jag mailade idag alla riksdagsledamöter i FP och M, där ju även de som sitter i lagutskottet ingår – och har hittills fått respons från två, varav en mycket positiv.

  Nu gör vi allt för att folkets röst ska gå igenom!

 3. Niklas says:

  Jag har också mailat till dom och förklarat att de bör rösta för regeringens förslag då det snedvrider konkurrensen.

  / Niklas

 4. CN says:

  Bra skrivet. Dock vill jag påpeka att det inte räcker med att maila till ledamöterna i lagutskottet. Det är riksdagens som röstar så skriv till alla riksdagledamöter i s,v, m och fp. Adresser finns på http://www.riksdagen.se

 5. John says:

  Niklas!

  Trevligt att även Du är uppe såhär mitt i natten =)

  På vilket sätt snedvrider det konkurrensen? Samma lagar gäller ju för alla skivbolag, och det är ju skivbolagen som konkurrerar med varandra?

  Glad Påsk!

 6. Niklas says:

  Mina inlägg kommer inte upp av någon anledning, är de för långa eller vad är felet?

  / Niklas

 7. Niklas says:

  Linander,

  Du går väl med på förlorade intäkter du med? Du tjänar ca 45 000 kr/mån och nu hoppas jag att du tar ditt ansvar vad gäller skattebetalarnas pengar och går ner till 30 000, det klarar du dig gott på. Lika för alla va?

  / Niklas

 8. Niklas says:

  *skratt*

  Kämpa på bara gott folk. Det blir nog bra i slutändan ska ni se.

  / Niklas

 9. John says:

  Niklas!

  Jag gillar din inställning idag. Du är inte alls så fientlig som Du brukar vara =)

  Japp, det blir nog bra i slutändan. Vi får inte sluta hoppas, då är det ju ingen mening med demokrati =)

  Jag hade gärna gett Linander 90 000 i månaden – nu när jag äntligen hittat en politiker som lyssnar på folket.

 10. Niklas says:

  Hmm…. jag undrar om detta mer handlar om att gå emot socialdemokraterna än om en korrekt upphovslagstiftning? I så fall är det mycket oroande.

  Linander, hur har nu tänkt att ersätta artister för utebliven inkomst?

 11. Niklas says:

  John,

  Ja för fan! Linander är en fin pöjk han. Jag stödjer honom fullhjärtat i hans fina ambitioner att släppa nedladdning av musik, film etc helt fritt. Härligt med dessa liberala krafter. Va fan, lite piratkopiering får man ju tåla. En kopia hit, en kopia dit… skit samma, polisen har väl viktigare saker för sig än att jaga oskydliga tonåringar. Helt suveränt att många politiska partier skiter i upphovrättslagen, den kan dra åt helvete. Släpp piratkopiering fri, artisterna får klara sig själva, de gör ju det för att det är kul. Giriga egon som vill ha betalt för sina alster, vilka tror de att de är?

  Vidare hoppas jag att mer saker släpps helt fritt. Spriten skall få flöda, knarket skall få flöda. Låt de som vill knarka hålla på med det, inte fan ska politiker lägga sig i vad folk gör på din fritid, det är upp till var och en. Inte fan ska man låta storebror kriminalisera de som gillar syntetiska substanser. Vart är vi på väg? Stasiland nästa? Nä, för sjuttsingen, bort med alla lagar så att vi får det härliga, fria samhälle vi förtjänar!

  Tidelag (djursex) och incest (inga barn får dock födas pga missbildning) ska givetvis vara tillåtet. Ingen blir ju skadad. Varför ska lagens långa arm lägga sig i detta? Jag är så trött på detta kontrollsamhälle.

  Släpp invandringen helt fri och ge asyl till alla. Inte ska vi väl vara några tråkiga borgare här inte. Nä, alla är lika värda och förtjänar ett uppehälle någonstans.

  Linander for President!

  / Niklas

 12. John says:

  Niklas!

  Ditt inlägg får stå för Dig.

  Ingen kommentar.

 13. Bjorn says:

  Hejja!! 😀 I stort sett alla som är under 30 fildelar, och det kommer bara växa. Det går inte att kriminalisera alla framtida svenskar, speciellt inte eftersom de har rösträtt. Det är ju bara följa grundlagen – All makt i demokratin Sverige utgår från folket. 🙂

 14. Niklas says:

  Björn,

  Nja… som vi tidigare diskuterat i diverse poster har ordet demokrati inte med detta att göra. Respekten för en individs rätt att bestämma över sitt konstverk går i detta sammanhang före demokratin.

  Jag ställer en fråga till dig:

  Om en majoritet av befolkningen vill att mord ska bli helt lagligt, skulle du då tycka att det var ok?

  / Niklas

 15. Niklas says:

  Centerns förslag handlar inte om att “satsa på legala tjänster med rimliga priser på nätet”. Centerns förslag handlar om att tillåta oändlig nedladdning av musik, film etc på nätet.

  För att kunna åstadkomma ditt förslag måste piratkopiering först olagliggöras, så att incitament för detta inte finns, sedan kan man fortsätta arbetet med “rimliga priser på nätet”.

  Förstår ej varför mediabranschen är utsatt för “regleringsförslag” hela tiden. Jag förstår inte varför bostadsmarknaden för mäklare inte är “reglerad” med de feting bonusar de tjänar tack vare att bostadspriserna skjutit i höjden. Helt vansinnigt. Varför försämra villkoren ytterligare för artister och öka den asymmetriska konkurrensen?

  Folkvalda tjatar om att tax free snedvrider konkurrensen, vad gör då inte ett förslag som detta?

  Jobbar man som folkvald riksdagsledamot med 45 000 kr/mån ska man banne mig ta det ansvar som krävs vad gäller förståelse av olika marknader och den rättvisa som krävs, annars bör man bli utbytt mot någon som kämpar för en marknadsekonomisk rättvisa, speciellt om man tillhör en borgerlig allians. Än värre är väl att Maud tydligen står bakom detta, mitt förtroende för henne har sjunkit kraftigt, hon som verkade så förståndig.

  Jag tror iofs att detta i mångt och mycket bottnar i en avsaknad av förståelse för mediabranschen. “Äsch, en kopia är väl inte så farligt” etc. Vid en djupdykning och analys av ämnet förstår dock de flesta att detta faktiskt kan få allvarliga konsekvenser och dessutom är djupt orättvist med asymmetrisk konkurrens som följd.

  / Niklas

 16. Pingo says:

  Niklas:

  Du tror fortfarande på din tes att “kriminalitet är något absolut”? 🙂

  Intressant det där du skriver i ditt ironiska inlägg ovan; jämför invandring/asylrätt och kopiering. Det visar ju rätt tydligt på vilken inställning du har…

  Jag är själv upphovsman till mängder av upphovsrättsskyddat material och jag är helt emot lagförslaget som det är skrivet nu. Spridning av verk mellan privatpersoner för privat bruk är inte stöld, det är inget som upphovsmännen förlorar pengar på. Det har aldrig varit stöld och det har aldrig varit något som upphovsmännen förlorat på. Varför skulle de göra det år 2005 när de inte gjorde det 1985 eller 1995? Säg nu inte att fildelningen skapar fler kopior, för det säljs samtidigt fler köpvideofilmer också.

  Om du, Niklas, studerar reklam och kollar på vad som hände under 1980-talets datorspelspiratkopieringsvåg så blir du nog förvånad. Upphovsrättslagsrevideringen tjänar enbart branschen kortsiktigt. Artiser, konstnärer och skapare förlorar däremot på den direkt.

  Om du inte förstår varför föreslår jag att du läser på, ordentligt, innan du igen ropar “stöld” och skriver den där “om en majoritet av befolkningen vill att mord ska vara lagligt”-meningen igen.

  / Pingo

 17. Niklas says:

  Nja, herr Pingo…

  Dra inte in mitt ironiska inlägg i det här, har ingenting med verkligheten att göra.

  Vidare skriker jag inte stöld, för det är inte stöld att kopiera och det har jag heller aldrig hävdat. Däremot handlar det om uteblivna intäkter.

  Jag är också upphovsman till mängder av upphovsrättsskyddat material, har även en egen hemsida på nätet med detta. Jag skiter fullständigt i om nån laddar ner bilder jag tagit (så länge de inte tjänar pengar på det), utan tar det som en komplimang.

  Fortsättningvis kanske inte alla artister delar den uppfattningen. En del kanske vill ha kontroll över sina verk, och det måste respekteras.

  Igen, att totalt tillåta upphovsrättsskyddat material att laddas ner kan inte vara förenligt med respekt för individen i en modern rättsstat. Att däremot kämpa för en reglering av marknaden, eller arbeta för bättre villkor för konsumenterna är någonting helt annat.

  / Niklas

 18. Dan Eriksson says:

  Niklas,

  Tror du seriöst att musikerna tjänar större delen av sina pengar på skivförsäljningen? Jag skulle rekommendera att du läser mitt inlägg “Nöjesbranschen – i behov av förändring” för att bredda dina vyer något. Jag har själv arbetat inom musikindustrin både som artist och producent.

  Här kan du läsa inlägget. http://mrphonk.blogspot.com/2005/03/njesbranschen-i-behov-av-frndring_17.html

 19. Niklas says:

  Herr Eriksson,

  Jag har aldrig hävdat det du påstår. En artist tjänar väl några kronor per CD-skiva?

  Som jag återkommande har påpekat (fattar folk trögt?), det är skillnad att föra en politik som bidrar till att förbättra för konsumenterna och en politik som tillåter gratis nedladdning.

  Linder, svara vänligen på mitt inlägg på din senaste post hur ni tänkt att totallösa saken?

  / Niklas

 20. Persifal says:

  Jag tror inte att det är så lätt att komma överens i den här frågan. Det bästa vore nog att angripa problemet i sig. Problemet med upphovsrätten verkar vara att de stora film- och musikbolagen har all rätt på sin sida. Detta får konsumenterna lida för. Istället för att låta det gå rundgång i debatten så kanske man skulle lägga kraft på att förändra upphovsrätten. Låt säga att en film kostar en miljon att tillverka. Är det då rimligt att den ska få tjäna in 100 miljoner? Nej! låt vinsten istället bli x procent på produktionskostnaden och släpp den därefter helt fri. Färre personer skulle ha samvete att ”låna” en film som inte har gått ihop sig ekonomiskt! Detta innebär att de som tjänar snabba pengar kan få in dessa ännu fortare. De mer udda artisterna kanske får in inkomster i 20 år innan filmen släpps fri. Priset på produkten kan dessutom sättas lågt eftersom detta borde gynna alla inblandade! Pengarna blir snabbt intjänade och därefter kan man fortare gå vidare med nästa projekt! Det finns säkert nackdelar med förslaget men de borde vara lätta att lösa när politiker och väljare har en vilja att gå på samma linje.
  /Persifal

 21. Stefan says:

  Percifal, du har en intressant poäng.

  Vad skiljer en artist/konstnär från en “vanlig arbetare”?

  Jo, en framgångsrik artist kan jobba 5-10 år av sitt liv och sedan leva på de intäkter som genereras resten av livet.
  Den “vanlige arbetaren” däremot måste slita 8 timmar varje dag i 40 år för att få ihop till en pension.

  Ett mer rättvist system vore om artisten bara fick intäkter från t.ex. konserter och uppträdanden, det vill säga FAKTISKA PRESTATIONER. Slutar arbetaren arbeta blir det knapert med brödet. Slutar artisten uppträda blir det också knapert.

  “Jamen hur ska de mindre artisterna överleva, som inte får några spelningar?”

  Man får söka sig till en bransch där det finns jobb. Bara för att man gillar att hålla på med musik finns det ingen självklar rätt till arbete och inkomst, ungefär som hundratusentals programmerare / IT-personer blev arbetslösa när IT-bubblan sprack, eller som de byggarbetare som blev friställda när fastighetsmarknaden krisade.

  Åter igen; Vad skiljer en artist/konstnär från en “vanlig arbetare”?

 22. Persifal says:

  Bra synpunkt Stefan, men då blir konserterna dyrare. Skivor vill vi nog ha kvar och att det kostar pengar med studio utrustning, studiomusiker och låtskrivare, samt den tid det tar att spela in en skiva råder det nog inget tvivel om. Dyrare konserter drabbar en grupp som inte har så gott om pengar, nämligen ungdomarna!
  /Persifal

 23. Jerry says:

  Niklas!
  Du är nog ute och cyklar blint i mörkret med dina uttalanden. Men sådana bakåtsträvare som dig har det ju alltid funnits, men i ett historisk perspektiv har de alltid framstått som dumma apor när de kämpat mot nya företeelser och ny teknik.

  De som inte har förmågan att anpassa sig borde ju vid det här laget veta vad som väntar…

  /Jerry

 24. Stefan says:

  Persifal,

  Du menar ungdomarna som inte har råd att köpa skivor i dagsläget utan istället laddar ner? :-). Har dom inte råd nu kommer de inte ha råd efter det nya lagförslaget heller…

Leave a Reply

Your email address will not be published.